Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: сряда, декември 12, 2018

Какво означава формата на носа ви

ноември14/ 2017

Древното изкуство за четене по лицето – физиогномика, твърди, че формата на носа може да „разкаже“ много за един човек – за характера и преживяванията му.  Според тази наука, носът е главния център на лицето.

Колкото той е по-красив и по-добре оформен, толкова човекът е по-съвършен, и са по-силно развити интелектуалните му способности. 
 
Горната част на носа изразява духовната, физическата, моралната и психическата същност на човек.

Ако тази част е масивна и широка, това означава устойчивост и обратно, ако е хлътнала и тясна, това означава слабо здраве, неустойчивост, липса на самообладание, нерешителност, слаба интелигентност. Ако горната част на носа е силно изпъкнала, това означава доминиране на волята и мисълта. Много изпъкналата горна част означава цинизъм и безсрамие. 
 
Средната част на носа е свързана с умствения свят и логиката. Ако тая част е изпъкнала, това значи излишък от въображение, бърз и схватлив ум без дълбочина и способност личността да влияе над другите, неотстъпчивост, „безпардонност.“ Вдлъбнатата линия има обратно значение. Хората с хлътнали носове са податливи на влияние, отстъпчиви, весели, шеговити. Всяка широка средна част озна­чава възвишени качества на ума и склонност към философия.  
Долната част на носа е свързана с животинското начало и низши физически качества. Ако тази част е неоформена, груба и дебела, това е белег за груби желания, лакомия. Изобщо широката долна част на носа говори за силни чувства на физическото тяло. 
От голямо значение е наклонът на носа (ъгълът, който се образува между края на носа и горната устна). За пред почитане е носът да не стърчи напред, а да е отправен надолу. Ако носът е увиснал и ъгълът е остър, умът се стреми към задоволяване на земни желания и материални придобивки. Ако носът е вирнат и ъгълът е тъп умът блуждае в пространството без особена последователност и дълбочина на мислите. Такива носове най-често при­тежават веселяците и лекомислените натури. Правият ъгъл е необходимо условие за мъдър, уравновесен и разсъдлив ум. 
 
Разстоянията също имат значение : Разстоянието от веждите до края на носа (ноздрите) определя мисълта. Разстоянието от мястото под носа (ноздрите) до средната линия на устата определя чувствата. Разстоянието от устата до края на брадата определя силата на волята 
 
* Орловият нос показва суета, желание да се натрупват пари и харесване на плътски удоволствия. Тези хора са капризни и неискренни, лесно се обиждат и обичат отмъщението. 
* Прав нос, с правилна форма означава повишено самочувствие и лесна уязвимост. 
* Широк и прав нос показва, че човек е добър бизнесмен. Тези хора са спокойни и ведри. Отличават се като хитреци. Освен това са късметлии.  
* Къс и чип нос означава слаба интелигентност, душевна незрялост. 
* Тънкият, изкривен нос говори за любознателност, а понякога даже за прекомерно любопитство и неспокоен характер. 
* Тесен и сплескан нос имат сприхавите, лекомислени и нервни хора. 
* Носът със заоблен връх и добре развити ноздри изразява благородство, сила, смелост, постоянство и страст. 
* Върха на носа под формата на капка означава весел човек. 
* Силно изразените ноздри са признак за добре развита дихателна система, но и за несдържаност и своеволие.  
* Изкривеният в ляво или дясно нос говори за алчност и лукавост. 
* Прекалено дългият нос изразява страхливост. 
* Много късият нос показва липсата на сила и дълбочина на мисълта. Няма гениален човек с къс нос. 
* Много острият край на носа почти винаги е свързан с особена чувствителност, язвителен тон, скъперничество и студенина в характера.  
* Четвъртит край на носа имат справедливите, мъдрите, благоразумните, хората, които преценяват всичко около себе си. 
* Лопатестият или сплескан край на носа значи лош вкус, груб характер и примитивност в проявите на ума. 
* Носът на песимиста е завит надолу. 
* Дългият нос означава щедрост и амбиция, склонност към дълбоки мисли и надареност с художествени и интелектуални способности. 
* Човекът с тесен нос мисли повече, а с широкия – чувства повече.  
* С колкото по-широки и отворени ноздри е носът, толкова повече животът се удължава.  
* Колкото по-слабо наклонена е страничната част на носа, толкова по-голям мислител е неговият притежател. Колкото по-отвесна е тази част, толкова по-страхлив и нервен е човекът. 
* Човек трябва да диша винаги през носа, както е предвидила природата. Деца с постоянно отворени уста имат забавено развитие.  
* Нормален нос, с четвъртита долна част е признак на спокойствие и благоразумие 
* Малък, вдлъбнат в основата нос, означава оскъдност във всичко. 
* Дълъг нос, широк в основата (горната част) е сигурен белег за висока умствена надареност, оригиналност и устойчивост във всяко отношение.  
* Крив нос означава изкривена мисъл. 
* Силно заострен връх – много остра мисъл, сприхав и гневлив характер. 
* Когато билото (гърба) на носа е вълнисто (редуване на изпъкналост с вдлъбване) това обикновено е признак на любопитство и непоследователност в мисли и поведение. 
* Пълен и голям нос отразява топлината и добротата на собственика.
 

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...