Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: неделя, февруари 24, 2019

Всяка сутрин внимателно избирах какво ще изям, но нямаше резултат! Престанах да правя тези 3 грешки и реултатите не закъсняха

февруари14/ 2018

Мислех, че умея да направя перфектно балансирана закуска, но моята везна показваше нещо съвсем различно … И въпреки че всяка сутрин внимателно избирах какво ще изям, не можех да отслабна дори няколко килограма. Както казват специалистите, закуската е един от ключовите фактори за отслабването, никак не можех да разбера защо килограмите просто не вървят надолу. Тогава разбрах, че правя трите най-големи грешки, а и ето какво научих от тях. Престанах да ям овесени ядки, които още от училищните дни бяха мой най-чест избор за закуска.

Те са пълни със захар и въглехидрати, а съдържат минимално количество фибри и протеини. Дори и когато си мислех, че правя добър избор с решението си за пълнозърнести храни, продължавах да греша. Поради това реших да въведа следната промяна – за закуска приемам 13 до 20 грама протеин, най-малко 6 грама фибри и 10 до 15 грама добри мазнини.

Това означава, че изхвърлих ядките и се прехвърлих на смути напитки. Въпреки това, понякога мога да си направя, да речем, овесена каша, която се оставя през нощта – тя ми напомня на ядките, но е далеч по-здравословна. Започнах да слушам тялото си и от всички страни започнаха да ни бомбардират с информацията, че трябва да се закусва веднага щом отворим очи и че не можем да си позволим да пропуснем закуската, а аз вярвах сляпо на всичко това. Винаги хапвах половин час след събуждане, дори когато изобщо не ми беше до ядене, а в 99 процента от случаите и не бях гладна. Всъщност, аз съм убедена, че само защото си наложих този график, вече в 9 часа бях гладна „като вълк“ и имах две закуски, а с това и двойно по-голям брой внесени калории. Не е тогава никакво чудо, че не успявах да отслабна.

Сега след събуждане тренирам и не ми идва на ума да закусвам, докато тялото ми не го поиска, а това е обикновено между 9 и 10 ч. 

Притеснявах се за размера на порциите. Голяма грешка беше, че нищо и никога не измервах. Когато хапвах ядки например, взимах най-голямата чиния и я пълнех до върха. Смесвах три вида ядки и добавях стафиди, банани и други подобни неща. На всичко това добавях и мляко с ванилия. Моята закуска обикновено имаше около 600 калории, а сега се грижа да не бъде над 400 и всичко претеглям добре. 

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...