Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: събота, март 23, 2019

Д-р Ванеса Калинг: 4 типа вагинална миризма, които предполагат спешни мерки

февруари28/ 2018

„Ню Йорк Таймс“ публикува проучване, посветено на жените, и тяхната полова система, са специално загрижени за миризмата на влагалището.

Жените трябва да се грижат и за миризмата на тяхната вагина – се казва в проучване, публикувано в New York Times.

Д-р Ванеса Калинг заяви, че всяка жена има естествена миризма.

Според нейния опит, много жени ще опишат миризмата на здрава вагина като аромат на мускус.

 Има обаче някои миризми на влагалището, заради които трябва да предприемете спешни мерки.

Мирис на риба

Ако усетите миризмата на риба, може да имате бактериална вагиноза, която се лекува само с антибиотици, а д-р Ванеса Кейнгъл заявява:

– Има различни видове бактерии, които се създават във влагалището. Такива бактерии са нормално явление и поддържат влагалището на тялото. Бактериалната вагиноза възниква поради нарушен баланс на различни бактерии. Понякога бактериалната вагиноза няма симптоми и понякога причинява симптоми като диспнея или миризма на риба.

Мирис на бира

Ако усещате миризма на бира, която идва от вашата вагина, определено става дума за гъбична инфекция, която обикновено се лекува с помощта на кремове срещу гъбички (канестен, антифунгал, нистатин).

– Гъбичните инфекции се дължат на прекомерния растеж на кандида. Повечето хора имат гъбички в устата и червата. Здравите жени имат гъбички във влагалището, но понякога броят им се увеличава и причинява инфекция. – казва д-р Kaлинг.

Мирис на кисело

Ако почувствате кисел вкус от вагината, то вероятно е от трихомониазата, която се лекува с антибиотици.

– Трихомониазата е една от най-честите причини за вагинит, а причината за инфекцията е trichomonas vaginalis – микроскопичен видим организъм, който се предава при сексуални отношения, заявява д-р Келинг.

Мирис на развалено месо

Ако почувствате миризмата на гнило месо от вагината, това вероятно е забравен тампон или част от превръзка. След като усетите този мирис, д-р Келинг препоръчва незабавно да посетите гинеколог.

– Ако това се случи и често се случва и миризмата на влагалището е силна и усеща. Допълнителна терапия е възможна поради появата на сепсис.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...