Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: събота, март 23, 2019

Препоръчано от лекар: Време е да обърнете внимание на гърба и ставите си-Дори ако сте на средна възраст, болките ще отминат!

март13/ 2018

Тези упражнения , базирани на асани от йога, са много ефективни, защото са естествени за нашето тяло. Всяка сутрин след сън всеки иска да се разтяга, а ние несъзнателно вземаме такива позиции, за да разтоварим гърба, да облекчим напрежението от него.
Ако водите заседнал начин на живот , дълго трябва да сте пред компютъра и по цял ден в една позиция, страдате от постоянна болка болка в долната част на гърба, тези упражнения ще ви донесат чудотворно избавление от всички проблеми с гърба! Започнете незабавно да подобрявате здравето си.

Упражнения за гърба

Легнете на гърба си, поставете малка възглавница или сгъната кърпа под раменете.

Дръжте нозете си заедно, вдигнете коленете си настрани, дишането ви е спокойно. Останете в това положение за няколко минути.

Седнете на петите си, хванете възглавницата с коленете си и я прегърнете. За 10-20 вдишвания, се отпуснете с глава обърната в една посока. След това направете същото от другата страна.

Вземете възглавницата, опънете ръцете пред себе си и малко по страни, малко по-широко от раменете. Чувствайте как сте опънали страните и раменете си. Поемете дълбоко въздух, леко се плъзнете на другата страна и протегнете отново.

Спуснете се на коленете си,  отпуснете врата си, ръцете и коленете си здраво починали на пода, главата гледа към пода. Напомня ви на котката, нали? Котките знаят как да се разтягат правилно!

Първо застанете на четири крака, отпуснете гърба надолу, а дупето да е по-високо, погледнете нагоре. След това издишайте обратно до предишната позиция на котката. Заменете тези две пози за 10 вдишвания.

Застанете на колене, сложете ръката си под себе си и се накланяйте на едното рамо, поставете по-голямо напрежение върху ръката. Главата изглежда отстрани, вратът е спокоен. Почувствайте  рамото.

Седнете или коленичите, вдигнете ръцете си в преплетени с длани нагоре. Дръжте гръбнака в неутрално положение, като се опитвате да не се огъвате напред, назад или настрани.

В позата от предишното упражнение, превеждате ръце с дланите напред заключени помежду си, лицето да гледа надолу, завъртате се в кръг. Трябва да усетите напрежението между лопатките.

Дръжте ръцете си заключени зад гърба си с ръцете си навътре. Внимателно изправете гърба си и поставете ръцете си назад леко и нагоре.

С лявата си ръка хванете кръста си отзад. С дясната си ръка натиснете дланта на лявата си страна. Наведете главата си към дясното рамо. Това упражнение ви помага да опънете лявата страна на врата и лявото рамо. След това повторете същото от другата страна.

Легнете на пода, изправете краката си, поставете възглавница под гърба. Раменете, както и гърбът ви, трябва да лежат на пода. Трябва да усетите как се простира предната част на бедрото. Легнете на гърба си за минута.

И последното упражнение е да преместите възглавницата под коленете си и напълно да отпуснете тялото в продължение на пет минути.

Това просто зареждане много добре премахва всички проблеми отзад. Ще се почувствате като нов, прероден човек след продължителна заседнала работа! Ще направите няколко упражнения …

Препоръчвайте на приятели тази статия, защото проблемите с гърба са толкова често срещани.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...