Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: понеделник, май 20, 2019

Гроб на светец дарява здраве и енергия-Паднал ангел вдига на крака отписани от лекарите! Вижте къде се намира целебното място!

май23/ 2018

Гроб на светец дарява здраве и енергия, изправя на крака. Той се намира в дворът на параклиса „Свети Спас”.

В околностите му е открит голям гроб, което според преданието уморен ангел е паднал от небето на това място. Чудодейното светилище се намира в кърджалийското село Резбарци.

Според мюсюлманските легенди от небето паднал огромен великан, който загубил живота си и починал на това място. Мистерията е огромна, защото там наистина се намира гроб, но с по-големи размери от обичайното.

Версиите са няколко. Според една от тях това е гроб на свещеник, тъй като в него е намерен златен кръст, украсен със скъпоценни камъни. Но всеки опитал да го поругае и да открадне златото, и бижуто, го застигала тежка болест и смърт.

[В двора на храма „Св. Спас“ има гроб на паднал ангел, който лекува]

В двора на храма „Св. Спас“ има гроб на паднал ангел, който лекува

Друга легенда твърди, че това е неоткрития до тогава гроб на патриарх Евтимий и именно неговите мощи извършват там чудеса. Третата версия на местните е, че това може да е „космически пришълец”, който е починал тук. Каквато и да е истината, местото наистина лекува и освен чудодейна енергия, то наистина притежава невероятна целебна сила.

Баба от близкото село Петлино разказва, че когато идвали българи от Беломорска Тракия те били дрипави, гладни и тънели в мизерия, сякаш забравени от Бог.

Но след като се заселили на чудодейното място се замогнали, изправили се на крака и то за много кратко време, от мъките им вече нямало и помен. Според местните хора това бил начина на падналия ангел да се отблагодари на хората, че са го погребали и то с почести, и не са го оставили така.

Очевидци твърдят, че на гроба винаги е пълно с народ. Всеки, дошъл на мистериозното място се изправял на крака. Излекували се дори хора, отписани от лекарите. Много бързо се лекували децата. Те се слагали на гроба, дори и пеленачета, и около тях родителите им ги посипвали с пръстта от гроба. Дори взимали от нея, за да слагат в коритото и да къпят децата си. Чудо наистина имало и те се излекували.

Video Playback Not Supported

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...