Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: понеделник, май 20, 2019

Домашна тор за орхидеи-само за 14 дни я накарайте да цъфне

юни14/ 2018

Със сигурност всеки собственик на красива орхидея трябваше да се справи със следната ситуация, когато любимото му растение упорито отказва да цъфти, а има много ярки зелени листа и расте добре. В този случай трябва да помогнете на домашния си любимец и да стимулирате цъфтежа му. Един от начините да направите това е да напоявате цветето с чеснова вода .

чесън вода за орхидеи

Всеки знае за полезните свойства на чесъна.

Но не всеки знае, че е отличен асистент в грижите за различни цветни растения, особено орхидеите. Чесънът подобрява кореновата система на цветята, стимулира растежа и помага за борбата с вредителите.

Инструкции за употреба

чесън вода за орхидеи

Ако орхидеята твърдо отказва да цъфти, но пък е здрава: активно растят листата и не виждате никаква следа от присъствие на вредители – то тогава имате нужда от чеснова вода.

Рецепта с чесън

чесън вода за орхидеи

Съставки:

Вода 0.5 литра
Чесън – 6 скилидки
Аспирин- 0,5 таблетки.

Получаване:

Разтварят се силициновата киселина в гореща вода.
Настържете чесъна или пресовайте. Когато течността се охлади, го добавете 
Поставете течността в стъклен буркан и след това я оставете да престои в продължение на 24 часа.

 

Как да напоим орхидеята с чеснова вода

Преди поливане разредете направената инфузия с чесъна в тази с топла вода. Поставете в съд чесновата вода, така че нивото на течността да достигне 2/3 от обема на саксията. За неприятната миризма на чесън не се притеснявайте, тя изчезва след няколко часа, а орхидеята получава най-доброто от всичко, което е концентрирано в сместа

чесън вода за орхидеи

Този метод не трябва да се използва повече от няколко пъти в месеца, както и в периода на латентност на растенията или цъфтеж. Ако всичко е направено правилно, в рамките на 14 дни трябва да се появи ново стъбло. 

Орхидеи – необичайно красиви цветя. Ако искате любимото ви растение да ви зарадва с прекрасните си цветове, го напоявайте с чеснова вода. Запишете тази рецепта за себе си и я изпробвайте в свободното си време, особено, тъй като е проста и достъпна за всеки. И също споделете с приятелите ви!

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...