Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: вторник, октомври 15, 2019

Майката природа е създала този плод за женското тяло. Ето защо е толкова важно дамите да го консумирате!

февруари28/ 2017

Авокадото е един от най-големите дарове на природата. Майката-природа е създала този плод за женското тяло.

Авокадото има еднаква форма като тази на матката при жените. Изследвания разкриват, че то предотвратява рак на маточната шийка и нормализира хормоните.

И има още удивителни факти! Точно както едно дете се нуждае през първите девет месеца да узрее в утробата, авокадо има нужда точно от 9 месеца, за да дойде времето за цъфтежа на зрелите му плодове.

Ползите за вас, ако започнете да ядате авокадо:

То почиства кръвта от вредния холестерол. Олеиновата киселина , която се съдържа в този плод, активно предотвратява образуването на холестеролни плаки и чисти кръвта ви.

Авокадото има големи запаси от витамин Е. Той предпазва тялото и най-вече клетките от разрушителните действия на вирусите, както и се бори с възрастовите изменения на клетъчно ниво.

Подобрява паметта и намалява риска от сърдечно-съдови заболявания поради съдържанието на полиненаситени мастни киселини. Учените са доказали, че то служи като превенция срещу развитието на атеросклероза.

Нормализира работата на сърцето. Поради калия авокадото е в състояние да нормализира водно-солевия баланс и да бъдете по-стресово устойчиви.

Понижава кръвното налягане. Авокадото по естествен път понижава кръвното налягане и ако го консумирате редовно, то налягането ви с времето ще се нормализира.

Нормализира кръвотечението и кръвообращението. Благодарение на витаминно-минералния комплекс в авокадото, а именно, витамин В2, желязо и мед, то предотвратява анемия (особено при деца).

Повишава работоспособността. Благодарение на съдържащите се в авокадото вещества, то възстановява нервната система, премахва раздразнителността, умората и сънливостта.

 

Авокадо – това е един естествен антиоксидант, който води активна борба със свободните радикали.

Повишава имунитета. Благодарение на витамин С то е много полезно при грип, а също така възстановява хората, които са боледували от различни настинки и вирусни заболявания.

Полезен е при запек и за цялата храносмилателна система.

Авокадото предотвратява разпространението на раковите клетки. Според учените в състава на плода се включват фитонутриенти и фитохимикали, които унищожават и спират развитието на някои видове тумори.

 

Помага за усвояването на каротиноидите. Редовното добавяне на авокадо към салатата ще ви помогне да ги усвоите от 7 до 15 пъти. Каротеноидите са естествен пигмент, който участва във фотосинтезата, помага за водно-солевия баланс. Участва в образуването на костите и зъбите.

 

Авокадото възбужда страстите, то е силен афродизиак. В древността е било използван, за да увеличи потенцията и плодородието.

Укрепва костите и зъбите. То поддържа в добро състояние костите и зъбите, което се дължи на съдържанието на калций и фосфор. Фосфорът също помага в умствената дейност.

Източник на протеини. Това растение е аналог на месото от животните, затова ще бъде от полза за хората, които искат да натрупат мускулна маса пише zajenata.bg.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
Етикети:авокадо, ползи
loading...