Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: вторник, октомври 15, 2019

5 неща, които гинеколозите държат да знаете: „Не си спомняме за интимните ви части, когато ви виждаме на улицата“

февруари28/ 2017

„Веднъж имах случай, който се представи с лека болка в корема“ – казва гинекологът Нарендра Писал който 27 години работи в един гинекологичен  кабинет в Лондон.

„Мислех, че има само е качила малко кила, но на прегледа се оказа, че има киста на яйчника, която тежи 19 килограма. За щастие е доброкачествена, така че операцията премина добре „- добавя той.

Заради такива случаи, той и останалите гинеколози се надяват, че жените ще осъзнаят, че колкото и да им се струват някои проблеми като незначителни, по-добре е да се прегледат.

Ето, какво искат професионалистите да знаете

1. „Ако имам нещо да кажа на жените, това е, че ако са достатъчно загрижени, вместо да търсят в Google, по-добре е да отидат на лекар“ – казва доктор Жозефин.

2. „Не търпете ужасните менструални цикли, по-добре е да знаете защо точно ви се случват. Плюс това, голяма е вероятността да се намери решение как да си помогнете, благодарение на съветите на лекарите „.

3. „Ако давате пари за средства за лична хигиена повече, отколкото за храна, тогава редно е да посетите гинеколог, който може да ви каже какво не е наред“.

4. „Няма нещо, което не сме виждали преди и не ни пука дали сте депилирани. Няма да си спомним изобщо за интимните ви части, ако случайно ви видим извън кабинета“- казва Ан Хендерсън, гинеколог от Кент.

5. „Това е единственото най-важното нещо, което могат да направят жените, за да си подобрят здравето и да си продължат живота – да посещават своя гинеколог“ – заключват повечето гинеколози пише zajenata.bg.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...