Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: неделя, юли 21, 2019

Майка намазва носа на детето си с популярно лекарство и си ляга… На сутринта то си е отишло…

октомври18/ 2017

Историята е трудно да се повярва – в края на краищата, много от нас често използват  балсам с камфор . Той изглежда безвреден и много ефективно средство за повишена температура , хрема и свързани с  настинка симптоми .

Но един инцидент ще ви накара да се замислите, особено ако имате малки деца. Оказва се, че използването на този балсам може да доведе до тежки последствия!

Една жена разказва тази история, за да предпази други родители, които не трябва да минават през това, през което тя е преминала: смъртта на бебето си!

Тя се прибира от работа и отива в стаята на 2-годишния си син.

 Навежда се напред, за да го целуне и усеща, че има треска. Тя решава, че това е обикновена настинка , и го намазва с вазелин.

Тя намазва гърдите, гърба и носа с балсам, за да диша по-лесно. След това повива детето и го оставя да спи.

Много е уморена от работата, така че скоро заспива.

Събуждайки се след няколко часа, майката вижда, че детето не диша .

Без да губи време, тя го взема на ръце и го занася в болницата. За съжаление, лекарите не могат да го спасят, тъй като вече било твърде късно .

В заключение, лекарят казва, че детето е починало от възпаление на дихателните пътища , причинено от  камфора , който бил съставка от балсама.

Майкате не можела да си представи, че е убила детето си: Тя само искала да му помогне, но балсамът предизвикал обратния ефект.

Факт е, че камфорът  е полезен за възрастни, а за деца на възраст под две години, той повишава секрецията на слуз с 60% ; тя се натрупва в трахеята и пречи на дишането.

На етикета пишело, че балсамът не е предназначен за деца на възраст под 3 години. За съжаление, жената не видяла това предупреждение.

Нека тази история да послужи като урок за всички родители по света, винаги внимателно да четат инструкциите и да се консултират с експерти, преди да лекуват децата си с домашни средства!

Споделете тази история с всички родители на малки деца!

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...