Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: събота, септември 21, 2019

Първо се пробива дупка, а след това се пъха стъблото – единственият метод за захващане на рози, който наистина работи:

май17/ 2019

Ако и вие като нас обожавате розите, това определено ще ви се хареса! Всички знаем, колко е трудно да се захване роза – дори и с подходящия разсад няма гаранция, че ще се вкорени добре и ще зацъфти през лятото. Пробвали ли сте обаче да захванете роза с този необичаен метод – вкореняване в картоф ? Ако ви звучи като научна фантастика, трябва да опитате – резултатите са налице.

Добрата новина е, че не са ви необходими много пари и градинарски умения. Трябват ви малко почва, картофи и търпение.

красиви рози

За начало направете дупка в градината с размери 15 на 30 сантиметра, като изберете мястото, където искате да засадите цветята. Дълбочината трябва да бъде 15 сантиметра. За предпочитане е да изберете частично засенчена зона. Директната слънчева светлина не понася на розите. На дъното на ямата поръсете тънък слой пясък, който ще служи като дренаж за водата.

дупка в градината

Нарежете няколко пресни стъбла от рози в градината на съседа или купите такива, които харесвате, в магазина. Важно е да изберете възможно най-пресните стъбла.

стъбла от роза

Отстранете всички листа и бодли от долната част на растението. Направете малка дупка в картофите и поставете стъблата на розите в тях. Отворите трябва да са малки, за да държат растенията плътно изправени. Поставете картофите в изкопаната дупка със стъблата нагоре.

бодли на роза

роза в картоф

Защо се нуждаете от картофи? Те са отлична храна за розите, както и естествен тор. Покрийте картофите с прясна почва. Леко утъпчете земята около всяко стъбло.

засаждане на цветя

садене на роза

Сега трябва да се въоръжите с търпение. След няколко седмици розите трябва да започнат да растат и цъфтят. Картофите могат да се използват за отглеждане на растенията дори на закрито.

рози в картоф

вкореняване на роза

© Jemchyjinka.ru Источник: https://jemchyjinka.ru/2019/05/10/neobychnyj-odnako-dejstvennyj-sposob-vyrastit-krasivye-rozy-na-vashem-uchastke

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...