Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: петък, юли 19, 2019

Супер лесен метод, с който ще забравите за комарите това лято – сбогом, гладни кръвопийци!

май17/ 2019

Комарите са способни да развалят и най-хубавия летен купон на открито. Да не говорим за прохладна лятна нощ, в която широко сте отворили прозорците, а ято жужащи кръвопийци само това и чака, за да атакува обитателите на дома ви.

Естествено, има десетки средства против комари , които можем да си купим от аптеката или дрогерията. Но голяма част от тях съдържат недотам полезни вещества, а когато човек има деца и домашни любимци се замисля два пъти, преди да купи подобно нещо.

Ето защо днес събрахме за вас няколко супер ефикасни народни средства против комари . С тях малките досадни кръвопийци няма да припарят до вас цяло лято:

комар на ръката

1. 100 грама камфор или валериан, изпарени на котлона, ще почистят дори много големи помещения от мухи и комари.

2. Ситно нарязани пресни листа на черешка или офика, втрити добре в кожата, са отличен репелент против комари.

3. Етерични масла от карамфил, босилек, анасон, евкалипт. Намажете ги върху голата кожа (5-10 капки на чаша вода), или ги хвърлете в огнището – в камината, огъня, свещта или загрейте в подходящ съд. Ароматът им ще държи нашествениците дълго време надалеч. Също така можете да навлажните памучна кърпа с етеричното масло и да я поставете на перваза на прозореца.

4. Поставете свежи клони от бъз в стаята – отблъскват комарите, както и миризмата на листа от домати.

клонки от бъз

5. Ако решите да направите пикник сред природата, непременно хвърлете стрък хвойна в огъня – ще пропъди желаещите да похапнат с вас комари.

6. Миризмата на кедрово масло пъди не само комарите, но и мухите и хлебарките.

7. Никакво насекомо няма да докосне лицето ви, ако го измиете с отвара от корените на пелин (залейте шепа нарязани корени с 1,5 литра вода, кипнете и оставете да се запари 20-30 минути).

8. Когато свърши течността за електрическия фумигатор (устройството, което пъхаме в контакта, за да пъди комарите през лятото), не бързайте да бягате към магазина за нова таблетка. Напълнете празния флакон със 100% екстракт от евкалипт (!). Комарите ще забравят пътя към дома ви.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...