Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: събота, септември 21, 2019

Д-р Мясников назова 7-те супер продукта, забавящи атеросклерозата:

август21/ 2019

Популярният у нас кардиолог и телевизионен водещ Александър Мясников редовно ни дава съвети как да се предпазим от различни видове болести.

Този път специалистът говори за продукти, които осигуряват по-добра защита срещу атеросклероза , като се позовава на наличните научни данни за това.

Атеросклерозата е съдово заболяване, характеризиращо се с влошаване на състоянието на съдовите тъкани поради натрупването на холестеролни плаки. При атеросклероза рискът от тромбоза, инфаркт и инсулт се увеличава.

атеросклероза

Д-р Мясников смята, че една от най-добрите храни, която помага да се предотврати натрупването на холестерол в кръвоносните съдове, е чесънът.

Експертът отбелязва, че на чесъна се приписва способността да предпазва организма от развитието на настинки, както и, че е добро средство за понижаване на холестерола.

Той обаче не смята, че това е точно така.

Независимо от това, този продукт бе включен в списъка на най-ефективните продукти с терапевтичен ефект, съставен от изследователи от Нова Зеландия.

продукти срещу атеросклероза

Списъкът съдържа общо седем продукта, които според учените трябва да се консумират от всеки човек с повишен рисков фактор за сърдечно-съдови заболявания, в частност атеросклероза. Тези продукти са:

Зеленчуци
Плодове
Червено вино в умерено количество
Риба
Тъмен шоколад
Ядки
Чесън

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...