Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: събота, септември 21, 2019

Опасните народни средства, с които всички се лекува, а всъщност само си вредим

септември13/ 2019

Всеки един от нас е прибягвал до тях, с мисълта, че ще пощади тялото си, но всъщност не винаги така се получава, а точно обратното

От древни времена много болести са били лекувани с народни средства. Смята се, че за разлика от фармацевтичните лекарства, домашните средства оказват благотворно въздействие върху организма и не водят до никакви странични ефекти.

опасни народни средства

Разбира се, често сте чували съветите на роднини, че вместо рекламирани лекарства, е по-добре да използвате продуктите, които са на разположение.

Да, понякога методите „на баба“ действително работят, но също така се случва, че последствията от тяхното използване причиняват сериозни усложнения.

В тази статия искаме да ви разкажем за последствията от някои много общи заблуди в областта на традиционната народна медицина. Прочетете и направете изводите си сами за себе си!

Вредни народни средства
Намазване на изгоряно с олио

Колко пъти ви е казано, че всяко изгаряне трябва да бъде намазана с олио? Това е голяма грешка, която може само да влоши ситуацията. Не забравяйте, че изгорената област на кожата трябва да се охлади . За да направите това, можете да използвате студена вода от кран, мокри кърпи и студени предмети.

опасни народни средства

Факт е, че олиото, приложено върху засегнатата кожа не само задържа топлината, но и я увеличава. Следователно, тъканта ще бъде засегната още повече, отколкото преди намазване. Също така, маслените препарати не могат да бъдат категоризирани като стерилни и опасни инфекции могат да попаднат в раната.

Варени картофи за вдишване

Не забравяйте, че като дете родителите ви варяха картофи и ви принуждаваха да вдишвате изпаренията, покривайки главите си с кърпа. Ако тази процедура не изгори дихателния тракт и лигавицата на очите, може да се нарече късмет. Има много случаи, при които пациентите отиват в клиниката с оток и в слабо състояние.

опасни народни средства

За щастие днес във всяка аптека можете да си купите инхалатор и да лекувате настинка без риск за здравето.

 

Сода за киселини

Изглежда, че всичко е логично тук: киселини се появяват от излишък на киселина в стомаха, киселината се неутрализира от сода. Реакцията, която се появява в стомаха, е подобна на охлаждащата сода по време на приготвянето на тестото за печене. Всеки, който някога се е опитал да се отърве от киселини със сода, ще каже, че този инструмент работи безупречно.

опасни народни средства

Да, това работи, но … Поради толкова рязко намаляване на нивото на киселинност, след известно време в стомаха киселината започва да се произвежда в много големи количества. Той изяжда стомашната лигавица, предизвиквайки различни видове възпаление. Този метод за справяне с киселини може скоро да доведе до кабинета на гастроентеролозите.

опасни народни средства

Обърнете внимание на вашето здраве! По-добре е отново да се обърнете към опитен лекар и да слушате експертното му мнение, отколкото да се занимавате със съмнително самолечение. Ако все още имате доверие на по-популярни методи, не забравяйте да проучите подробно информацията за техните действия и странични ефекти. Споделете тази полезна статия с вашите приятели, те също трябва да знаят истината!

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...