Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: вторник, октомври 15, 2019

Лекарите предупреждават:Разпространява се нова полово предавана болест! Симптомите са …

септември24/ 2019

Лекарите предупреждават, че все по-голям е броят на заболелите от опасната полово преносима инфекция , за която малцина знаят, че я има, а може да остави големи последствия не само на гениталиите, но и да застраши плодородието.

Чували ли сте за микоплазма ? Дори и лекарите не са твърде запознати с тези микроби. За съжаление, се предават чрез секс, а при много хора, които имат микоплазма, симптомите са незабележими и не могат да ги разпознаят, докато вече не е късно.

А тогава обикновено се появява кървене от влагалището , болка в тестисите , секрет от пениса и болка, особено по време на полов акт

. Последиците от инфекцията са много лоши.

Предполага се, че около един процент от хората в развитите страни са заразени с тази бактерия. При жените най-често се проявява с болезнен секс, кървене от влагалището, безплодие и възпалителна болест, а при мъжете последствията от инфекцията са леки, но не и безвредни.

Микоплазмата е много често срещана, но недостатъчно изследвана полово предавана болест, причинени от микроорганизми, които имат характеристики на бактерия, но възникват в уретрата или в репродуктивната система.

Терминът микоплазма всъщност се отнася за група бактерии, която включва повече от 70 различни вида, а само за някои от присъстващите в организма на човека е със сигурност установено, че причиняват болести и инфекции при човека.

Проучване, публикувано през 2007 г. показва, че инфекцията, която причинява бактерията mycoplasma genitalium изглежда, че е надминала  гонореята по броя на заболелите, така че сега става третата най-честа полова болест сред младежите.

Сред подрастващите, които са участвали в проучване за здравето в Америка, 4,2 процента са били заразени с хламидия, 2,3 на сто с трихомонас, 1 на сто с микоплазма и 0,4 на сто с гонорея. Подобни резултати са публикувани и в последния доклад от Великобритания, като вече не са застрашени само младите, но и хората на средна възраст

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...