Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: петък, ноември 15, 2019

Тя прави секс, когато беше в цикъл. Всички жени трябва да знаят какво се случи с нея по-късно!

октомври24/ 2019

Сексът по време на цикъл е въпрос на лични предпочитания и убеждения. Медицински е безопасно да правите секс през вашия период, стига да не е без предпазни средства.

Ползите от секс по време на менструация

Може да помогне за облекчаване на преди или след менструалната болка и симптоми, ако получите оргазъм.

Ендорфините, освободени по време на оргазъм, са естествени болкоуспокояващи и подобрители на настроението, които могат да облекчат спазми, главоболия, лека депресия и раздразнителност.

Някои жени също твърдят, че се наслаждават повече на секса, когато са в менструация поради усещанията в тазовата и гениталната област.

Може ли сексът по време на менструация да навреди на пениса или на матката?

Менструалният секрет съдържа кръв и тъкан, покриваща матката.

Няма нищо мръсно при контакт с менструалния флуид. Това няма да причини нараняване или раздразнение на пениса и няма риск от нараняване на матката.

Рискове при секс през периодите

Вероятността жената, заразена с ХИВ, да предаде инфекцията на партньора си, е по-висока по време на нейния цикъл;

Вероятността жената да се зарази с инфекция (например херпес) от мъжкия си партньор е по-висока по време на нейните периоди.

Една жена също е по-вероятно да предаде други заболявания, предавани по кръвен път, като хепатит В или С, на партньора си по време на цикъл

Жената има по-голяма вероятност да развие гъбички или бактериални инфекции като кандидоза или бактериална вагиноза, защото рН на вагината по време на менструацията е по-малко кисела.

Важните неща, които да запомните, докато правите секс по време на менструацията

При адекватни предпазни мерки сексът по време на цикъл може да бъде приятен. Препоръчително е да използвате контрацепция, за предпочитане презерватив, тъй като това ще предотврати предаването на инфекции и също така ще ви предпази от всякакви шансове за бременност

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...