Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: петък, ноември 15, 2019

Скъпи дами! Ето как да поддържате здрава, стегната и ухаеща на чисто вагината си.

октомври27/ 2019

С течение на времето някои мускули губят твърдост, еластичност и така нататък. Препоръчително е да се извършват физически упражнения, за да запазите мускулите си силни.

Същото нещо се случва и с мускулите, които покриват и заобикалят вагината.

Тези части на тялото губят своята твърдост и женската зона може да стане отпусната и със странен външен вид.

Като всеки друг мускул, тези на влагалището може да се стегнат. 

Това може да стане чрез природни методи, които можете да направите от уюта на вашия дом. Естествените методи са по-безопасни и по-ефективни от оперативна намеса, тъй като не рискувате да се подлага на този процес, който може да застраши живота ви.

Вагината е много деликатен орган и поради тази причина трябва да се прилагат специални грижи, особено при поддържане на хигиена. Всеки ден милиони жени се оплакват от вагинални инфекции. Когато инфекциите са оставени без лечение, с течение на времето, те генерират по-лоши болести.

 Има много методи за това как да поддържате вагината си свежа и чиста. Днес ние ще споделим някои съвети, които можете да приложите за укрепване и стягане на мускулите на влагалището. Можете да комбинирате няколко, за да получите по-добри и по-бързи резултати.

Кегел упражнения (за затягане)

Опитайте се да свиете мускулите на  влагалището и ануса и стегнете уретерата си все едно искате да спрете да пишкате. За да сте сигурни, че стягате точната мускулатура, упражнението не бива да ангажира корема и седалището. След като сте наясно, че използвате правилните мускули, свийте ги и се опитайте задържите така 8-10 секунди. Добре би било да направите поне 10-15 повторения по няколко пъти на ден.

Гел от алое вера

2 супени лъжици от алое вера външно приложен към влагалището веднъж дневно в продължение на 20 последователни дни.

Душ с лимон

Вземете пресен лимон и изстискайте. След това се смесва с 1 литър вода, така че да може да измиете външно интимната област, без да причини щети или сърбеж. Това е най-добрият начин вагината ви да мирише свежо.

Душ с оцет

Смесете равни количества вода и оцет в купа. Измивайте се с това веднъж на ден.

Мента

Веднъж седмично изплакнете вагината с топъл /не горещ/ ментов чай ​​и ще освежите миризмата.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...