Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: петък, ноември 15, 2019

Цял живот го гледам вкъщи, а да не знам най- важното. Компресът от него веднага лекува силна кашлица и настинка

ноември07/ 2019

Фикус: Растението-чудо! Вижте защо го наричат така!

Фикус – това е цвете с много силна положителна енергия. То създава добра атмосфера в семейството, носи благополучие и спокойствие.

Ако фикусът е в кухнята, изкажете му благодарност за вашия комфортен и снабден живот. А ако искате да имате дете, сложете го в спалнята – най-добре е в такъв случай да се снабдите с дребнолистен фикус.

Фикусът абсорбира негативните емоции, помага за решаването на трудните житейски проблеми, очиства атмосферата на къщата от неприятностите и преживяванията, а в стаята започва да се диша по-лесно и може да се сравни с прахосмукачка.

Има една поговорка: “Ако семейството е без деца и двойката е много нетърпелива да има, то тогава обезателно трябва да се снабди с фикус.”

 

Хората вярват, че

Фикусът в къщата е знак за щастие, благоденствие и благополучие;
Фокусът може да ви помогне, дори и ако не го отглеждате у дома. Ако се чувствате близо до нещо лошо или до нещастие, е достатъчно да обиколите дървото няколко пъти и злите духове в паника да напуснат мястото;
За да забременеете (ако не можете да имате фикус у дома), трябва да ходите гол под дървото.

Листата на фокуса се използват в тамяна по време на медитация, както и в смеси, съставени за придобиването на мъдрост. За привличането на добър късмет и богатство у дома, ще ви помогне дребнолистния фикус. С такова растение в кухнята, вашето семейство никога няма да има финансови затруднения.

 

Фикус и лечение

Фикусът се използва като агент за лечение на кашлица и простуда. Спиртната инфузия от листата му се използва за лечение на ревматизъм, артрит, артроза.

Компреси за лечение на силна кашлица: Задължително: 1 листо фикус, 1 чаена лъжичка мед, 2 чаши вода.

Оставете водата да заври, след това пуснете листото във водата и оставете за 3 минути. След това сложете върху разварения лист мед. Поставете листото с меда на гърдите си и увийте мястото с топла кърпа или фланела. Оставете компреса до сутринта. Прилагайте до пълно си излекуване.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...