Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: петък, ноември 15, 2019

Болка в ухото-Само като чуя и изтръпвам! Знам обаче няколко начина, които ме спасяват, особено сега в този период на годината

ноември08/ 2019

Всяка болка в ухото е много неприятна. Обикновено тя се дължи на бактериална или вирусна инфекция.

Освен това причината за инфекцията може да бъде настинка, грип или алергия. Тези заболявания причиняват възпаление, задръстване и оток в ухото, носа и гърлото.

Ето защо, ако имате болки в ушите , вие също може да страдате от болки в гърлото или от запушен нос.

Някои инфекции на ушите не се нуждаят от лечение. Но това не означава, че трябва да търпите в очакване просто болката да отмине. Както при лечението на обикновената настинка, има няколко начина, които можете да предприемете в домашни условия, за да ускорите възстановяването си и да облекчите болезнените симптоми.

Зехтин

Ако капнете няколко капки топъл зехтин в ухото си, той може да успокои възпалението, което причинява болката. Този домашен лек е напълно безопасен за възрастни и деца.

Чесън

Антимикробните, антивирусните и антибактериалните свойства на чесъна го правят чудесен домашен лек, с които можете да се отървете от многото възможни причини за болката в ухото. Реално няма значение, дали тя се дължи на вирусна или бактериална инфекция. Можете просто по старомодния начин да поставите скилидка чесън в ухото си. Или, можете да смесите чесън със зехтин. За да направите това, загрейте 2 супени лъжици зехтин. Смачкайте скилидка чесън и оставете на много слаб огън в продължение на двадесет минути. След като зехтинът добре е поел чесъна, прецедете сместа и отстранете чесъна. Оставете да се охлади и след това пуснете две капки директно в ухото си.

Лук

Загретият лук е един от най-ефективните средства за домашно облекчаване на болката в ушите. Ето как да го приготвите! Отрежете лука на половина и премахнете вътрешните пръстени. Загрейте 2 или 3 външни пръстени във фурната на 150 градуса. Топлият и леко опушен пръстен обвийте в кърпа. Поставете кърпата с топлия лук на възпаленото ухо ще има успокояващ ефект.

Джинджифил

Този невероятен корен може да ви помогне, като намали възпалението, което причинява болката. Обикновено чаят от джинджифил осигурява отличен ефект в борбата срещу ушните инфекции. Можете също така да направите успокояващо олио от джинджифил сок. Настържете парче пресен джинджифил, изстискайте сока, след това го загрее малко. Четири капки топъл сок капнете в болното ухо.

Ябълков оцет

Това средство има способността да променя нивото на рН в ушния канал. Когато оцетът попадне в ухото – средата, в която се размножават бактериите и вирусите се променя така, че нахлуващите микроби не могат да оцелеят. Те умират и болката спира. Препоръча се няколко капки затоплен оцет да капнете в засегнатото ухо, а след това да го покриете с памучна кърпа и малко да полежите, за да позволите на топлата течност да проникне дълбоко в ухото.

Мед

Шведски изследвания показват, че медът може да бъде по-ефективен от фармацевтичните антибиотици за борба с бактериите , които често предизвикат болка в ушите . Нанесете няколко капки топъл мед на заразеното ухо.

Кокосово масло

Кокосовото масло може да помогне в борбата с вирусните инфекции , които причиняват болки в ушите. Препоръчва се да смесите 1/8 чаша кокосово масло с две скилидки чесън в малък съд. Варете тази смес в продължение на 5 минути, след това изчакайте да изстине. Капнете две капки в ухото си и легнете за пет минути. Използвате средството два пъти дневно в продължение на 7 дни или до изчезване на симптомите.

Изпробвате тези домашни средства, но винаги бъдете внимателни. Не забравяйте, че е най-добре да се консултирате с вашия лекар; така ще избегнете сериозни неприятности.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...